Skip to main content

Baird's Sandpiper

Dates

Last Update
2013-08-15
Publication Date
2013-02-26

Citation

LCC Network Data Steward(Point of Contact), Arctic Landscape Conservation Cooperative(administrator), 2013-08-15(lastUpdate), 2013-02-26(Publication), Baird's Sandpiper, http://arcticlcc.org/products/4ef5b92c-574c-4893-adec-763691056b99, https://www.sciencebase.gov/catalog/item/5a39470fe4b0d05ee8b40838

Summary

The Baird’s Sandpiper is an uncommon breeding bird in Arctic Alaska using both coastal andmontane regions. This species typically nests in upland, well-drained, exposed tundra, generallyavoiding wet tundra although will sometimes nest in wet prairie meadows near lakes (Marconi &Salvadori 2008). Like other sandpipers, Baird’s Sandpipers feed almost entirely on insects duringthe breeding season adjusting to seasonal shifts in primary prey items (Moskoff andMontgomerie 2002). This species is a long-distance migrant and winters throughout the southerncone of South America. Current population estimate is 300,000 (Morrison et al. 2006).

Contacts

Attached Files

Click on title to download individual files attached to this item.

bairds_sandpiper_WCS2012.pdf 235.6 KB application/pdf
md_metadata.json 150.65 KB application/json
metadata.xml
Potential Metadata Source

View
859.47 KB application/vnd.iso.19139-2+xml

Material Request Instructions

Arctic Landscape Conservation Cooperative(Data Owner)

Map

Spatial Services

ScienceBase WMS

Communities

  • Arctic Landscape Conservation Cooperative
  • LC MAP - Landscape Conservation Management and Analysis Portal

Associated Items

Tags

Provenance

generated using ADIwg mdTranslator 2.14.2

Additional Information

Identifiers

Type Scheme Key
urn:uuid urn:uuid 4ef5b92c-574c-4893-adec-763691056b99

Item Actions

View Item as ...

Save Item as ...

View Item...